Curly girl metoden

Curly girl metoden trin for trin

Curly girl metoden er en metode, udviklet til at pleje og style naturligt krøllet hår, som fremhæver krøller og gør håret mere defineret og sundt.

Curly girl metoden
Curly cut Aalborg og nordjylland

Curly girl trin for trin

Når du skal igang med Curly girl, handler om at undgå produkter, som indeholder: Sulfat, silikone og alkohol. Man undgår sulfat og udtørrende alkoholer, da det får ens hår til at blive tørt og kruset.

Silikoner undgår man, da det skaber en hinde omkring hårstråene, som får håret til at fremstå blødt og glat, men samtidig gør silikone det også svært for plejende produkter at trænge ind i håret. Det gør at ens hår ikke sundt “indeni” men kun udadtil.

Voks og mineralolie er ikke godkendte som curly girl ingredienser, da de ligeledes skaber en hinde om håret, og kun kan vaskes ud med sulfatshampoo.

Jeg har lavet en udførlig guide til curly-girl med hårvask eller balsamvask, hvordan du vasker, hvordan du anvender godkendte produkter til styling, hvordan du tørrer og sover med dine krøller.

Curly girl metoden

Hvordan ved du om du har naturlige krøller?

Hvis dit hår er kruset og gerne vil sidde i bølger og ikke hænge lige ned, kan du med den rette styling og pleje af dit hår få krøller og naturlig bevægelse frem i håret. Stylingprodukter lavet til krøller og en god føntørring får håret til at krølle. Det er altid nemmest at arbejde med det, som dit hår gerne vil fra naturens side frem for at arbejde imod.

Krøllet hår har en helt anden struktur i hårstrået end glat hår og har dermed også lettere ved at frizze og kruse, så fra naturens side er krøllet hår mere udfordret.

Derfor er det meget vigtigt at vaske, pleje og style det korrekt. Det behøver ikke at være besværligt og tidskrævende. Her vil jeg komme med mine bud på, hvordan du passer og styler dine krøller.

Curly Girl trin for trin - hvordan gør man?

1 // VASK AF CURLY GIRL

Der er to måder at vaske krøllet hår på - enten med shampoo (tungt/fedtet/fint hår) eller med balsam (groft/kruset/kraftigt hår

 

Shampoo-vask

Vælg shampoo-vask hvis dit hår er fint og har brug for volumen eller hvis dit hår er fedtet og du har hovedbundsproblemer.

Start med at fugte håret godt med vand. Fordel en lille mængde shampoo på størrelse med en to-krone i hovedbunden og massér godt rundt i hele hovedbunden. Put lidt vand i og emulger godt rundt (Low Poo shampoo skummer ikke så meget, så derfor er det vigtigt at massere godt rundt med vand for at få så meget skum frem som muligt) Vask altid håret to gange med Low poo shampoo.

Ved første vask fjerner du styling rester. Ved anden vask kan shampooens virkestoffer trænge ind i håret. Lad shampooen sidde 1-2 min ved anden vask.

Afslut altid din shampoo-vask med balsam. Ved hovedbundsproblemer kan det anbefales at bruge balsam i hovedbunden også. Balsam fugter hår og hovedbund og lukker hårstrået efter vask. HUSK og skyl efter med koldt vand. Det er altid godt for både hår og hud.

Balsam-vask

Vælg balsam-vask hvis dit hår er meget groft og kruset.

Start med at fugte håret godt med vand. Fordel en lille mængde balsam på størrelse med en 5-krone. Når du vasker med balsam, skal der en lidt større mængde til, end når du bruger shampoo. Du skal massere balsamen godt rundt for at løsne skidt og snavs (der skal emulgeres meget mere ved balsam-vask end ved shampoo-vask). For at opnå det bedste resultat, er det vigtigt at gentage processen to gange.

Curly girl metoden

Godkendte produkter til curly girl

2 // STYLING AF CURLY GIRL

Målet er, at behandle sit hår så nænsomt som muligt, hvilket blandt andet indebære, at undgå for meget varmebehandling af håret. Undgå børstning hver dag – brug fingrene eller en bredtandet kam – og red kun håret med balsam i. Brug et mikrofiberhåndklæde eller en t-shirt istedetfor et almindelig håndklæde, for at minimere krus. Herved opnår du et sundt, glansfyldt og livligt hår.

Jeg forhandler Hårologi og Waterclouds Botanical produkter som begge har en serie af godkendte curly girl produkter. Alle produkterne kan købes på min webshop. www.shop.sannebrandi.dk

1)
Først sprayes Curl Booster i hele håret til at give liv, fylde og bevægelse til dine krøller.

2)
Derefter fordeles Controller i hele håret samtidig med, at du glatter hårstrået ud med dine hænder. Du kan også frisere produktet ind med din børste. Det vigtigste er, at du får glattet hårstrået og controlleren kørt godt ind i håret. Controlleren bekæmper fritz og plejer håret.

 

3)
Når begge produkter er fordelt godt i hele håret, krammer du krøllerne godt op for at få så meget krøltegning frem i håret som muligt. Du kan kramme håret med en gammel T-shirt eller et microfiber-håndklæde for at mindske tørretiden.

 

4)
Til sidst fikseres krøllerne med Hair Mousse - fordel to store håndfulde mousse i hele håret.

Krøller har ofte brug for meget produkt, vær ikke bange for at overdrive lidt på det punkt.

5)
Tør forsigtigt håret med en føntørrer/diffuser - med meget luft og medium varme. HUSK at du ikke skal kramme håret med hænderne, når du tørrer.

 

6)
Du kan med fordel gå lidt til og fra din føntørring. Det giver nemlig et super flot resultat at intervalføntørre dine krøller.

 

7)
Hvis ikke du har krammet håret under tørringen, vil dit hår føles stift, når det er helt tørt. Det er meget vigtigt først at kramme det stive fra moussen ud af håret, når det er HELT TØRT!

 

8)
Når du har krammet/klappet stivheden ud af krøllerne, får du de flotteste og mest fyldige krøller, der kan holde i op til flere dage.

3 // DIN NYE SOVERUTINE MED CURLY GIRL

Sov altid med en løst elastik meget højt på hovedet (ananasfrisure). Det gør, at din krøller ikke bliver helt flade og kruset på ydersiden.

4 // REE-STYLING

Jo længere tid du kan gå mellem dine hårvaske, jo mere skåner du dit hår for at blive unødigt åben af vand, som er udtørrende for håret.

Start med at løsne elastikken i håret og fugt håret let med lidt vand og Curl Booster. Ønsker du et lidt lettere stylingprodukt, vil jeg anbefale dig at prøve Flexi spray - til Ree Styling.

Føntør håret let og lad det lufttørre, indtil det er helt tørt. Når håret er helt tørt, krammer du det godt, så stivheden forsvinder fra krøllerne.

I mange tilfælde bliver krøllerne bare bedre på anden og tredjedagen.

Curly girl metoden

Curly girl trin for trin

5 // PLEJE & KUR

Når du skal vælge plejeprodukter til dit hår, er det vigtigt at kende hårets struktur.

1)
Er dit hår groft/tykt og føles kruset, har det brug for fugt og plejes bedst med produkter der indeholder fugt. Her vil jeg anbefale Hårologi Fil Fob Mix Cure

2)
Tyndt/fint og skrøbeligt krøllet hår knækker let og har brug for protein. Her vil jeg anbefale Hårologi fil intensive cure

3)
Dit hår kan også være midt imellem og mangle både fugt og protein, her vil jeg anbefale Hårologi Fil Fob Mix Cure

4)
Jeg vil anbefale dig at vaske håret i en afrensende shampoo inden en kurbehandlig. Første vask i shampoo scrub og ved anden vask bruger du din normale low poo shampoo.

Vrid det våde hår let og fordel kuren ved at køre den godt ind med dine hænder langs hårstrået. Ved at køre dine fingre langs håret fjerner du evt. filtre og lægger skællagene ned. Til sidst friseres med en bredtandet kam. Lad kuren sidde under plastic og håndklæde 10-30 min. Efter endt trækketid skylles kuren ud. HUSK at afslutte med balsam, det lukker håret og forsejler kuren i håret.