CURLY GIRL METODEN

 

Curly girl metoden er en metode, udviklet til at pleje og style naturligt krøllet hår, som fremhæver krøllet og gør det mere defineret og sundt.

Det handler om at undgå produkter, som indeholder sulfat, silikoner og udtørrende alkohol. Man undgår sulfat og udtørrende alkoholer, da det får ens hår til at blive tørt og kruset.

Silikoner undgår man, da det skaber en hinde omkring hårstråene, som får håret til at fremstå blødt og glat, men gør det svært for plejende produkter at trænge ind og dermed er ens hår ikke sundt “indeni”, kun udadtil.

Voks og mineralolie er ikke godkendt som ingredienser, da de ligeledes skaber en hinde om håret, og kun kan vaskes ud med sulfatshampo.
 

Vejledning og styling

Jeg forhandler Hårologi Og Waterclouds Botanical produkter som har mange godkendte produkter.
Hos mig vil du altid få en grundig vejledning i, hvad jeg anvender i dit hår og anbefaler dig at bruge hjemme.

Målet er, at behandle sit hår så nænsomt som muligt, hvilket blandt andet indebære, at undgå for meget varmebehandling af håret. Undgå børstning hver dag  – brug fingrene eller en bredtandet kam – og red det kun med balsam i. Brug mikrofiberhåndklæder eller en t-shirt for at minimere krus der opstår ved tørring efter vask for derved at kunne opnå et så sundt, glansfyldt og livligt hår som muligt.

 

Curly girl rutine

Du kan udskifte din shampo med balsam, så du kun balsamvasker. Der findes nogle shampoer, som er godkendte. De betegnes som ”Low poo shampoo”, hvis balsamvask ikke fungerer. De indeholder nogle milde sulfater, som er godkendte i forhold til Curly Girl metoden.

botanical-shampoo 

haarologi-color-lock-shampoo

haarologi-gentle-wash

 

Vejledende CG metode:

Vaskebalsam (eller low poo) plejebalsam

 fil-fob-conditioner-250-ml 

botanical-conditioner

leave-in produkt, krøllecreme

haarologi-fil-fob-flexi-spray

haarologi-fil-fob-controller

mousse

hair-mousse-strong

gel

haarologi-hair-gel

olie

haarologi-nutrition-e.f.a.-oil

 

Den bedste måde at style krøller på er at bruge en diffuser/softstyler med kold/ middel varme eller lade det lufttørre og til sidst kramme cast (gel som er stift) ud af håret, så det bliver blødt.

Ree-styling bruges de dage hvor du ikke gør dit hår vådt, det kan spare dig for både tid og produkter. Når du sover, er det en rigtig god ide at samle håret højt på hovedet i en løs elastik. Forestil dig toppen af en ananas. Dagen efter starter du med at løsne elastikken og fugte dit hår

haarologi-fil-fob-flexi-spray

curl-booster

Herefter føntørres på ny.